Περί του βοτάνου Lei Gong Teng


Πρόσφατα το διαδικτυακό περιοδικό diaforetiko.gr  ανήρτησε πληροφορίες σχετικές με το βότανο της Κινέζικης βοτανοθεραπείας Lei Gong Teng. Στα Κινέζικα το βότανο Lei Gong Teng ονομάζετε και «επτά βήματα προς το θάνατο» (qī bù sǐ, 七步死) λόγω της επικινδυνότητας του. Συγκεκριμένα στα νέα του περιοδικού αναφέρθηκε το γεγονός ότι το Lei Gong Teng χρησιμοποιήθηκε σε κλινική έρευνα για τη θεραπεία καρκινοπαθών ασθενών, οι οποίοι εμφάνισαν σημαντική βελτίωση μέσα σε διάστημα 40 ημερών.
 
Το βότανο Lei Gong Teng είναι τοξικό. Αν χρησιμοποιηθεί χωρίς τη επίβλεψη ειδικού και σε μη ενδεδειγμένη δόση, μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες όπως: ζάλη, αιμορραγία, γαστρεντερικές διαταραχές, νεφρική ανεπάρκεια κα.


Ως Ελληνικός Σύλλογος Κινέζικης Ιατρικής, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το κοινό ότι τα Κινέζικα βότανα δε δύναται να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρότερη συμβουλή από ειδικό Κινέζικης βοτανοθεραπείας, διότι η συνταγογράφησή τους γίνεται βάσει ενός περίπλοκου συστήματος διάγνωσης και όχι μόνο βάσει της διάγνωσης της κλασσικής Ιατρικής. Η Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιεί βότανα που αν χρησιμοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη του ειδικού θεραπευτή, μπορεί να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή ακόμη και να είναι βλαβερά για την υγεία.


Προτείνουμε η κάθε πληροφορία που αφορά Κινέζικα βότανα να εξετάζεται από τους συγγραφείς αναλυτικά και να κοινοποιείται αφού έχουν αναλυθεί όλοι εκείνοι οι παράγοντες που αφορούν στον καθορισμό της τοξικότητας και τους τοξικούς συνδυασμούς του υπό δημοσίευση βοτάνου.
Ο Ελληνικός Σύλλογος Κινέζικης Ιατρικής  είναι ανοιχτός στο  να προσφέρει πληροφορίες σε όσους θελήσουν να κάνουν χρήση της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας.


Σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.eski.gr  θα αναρτηθεί λίστα των τοξικών βοτάνων, των τοξικών συνδυασμών μη-τοξικών βοτάνων και θα παρουσιάσει λίστα ονομάτων βοτανοθεραπευτών μελών του συλλόγου μας.

Members Log in

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Close